True
Reis.TV - TV kijken via internet, de beste Reis tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Reis.TV

Mijn Stad - Alle afleveringen

Mijn Stad

Mijn stad Tilburg

Jeroen gaat naar het veelzijdige Tilburg in het zuiden van Nederland. Een stad die voornamelijk bekendstaat om haar oude textielindustrie, maar ook om het grote aantal studenten dat in de stad te vinden is. Jeroen gaat op ontdekkingsreis om te ontdekken wat het typische karakter van de Tilburg is.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn stad 's-Hertogenbosch

Jeroen gaat naar het prachtige 's-Hertogenbosch. Hij ontdekt hoe ontzettend veelzijdig deze stad is. Voor de fanatieke cultuursnuivers zijn daar de musea, podia, rondvaarten en evenementen. En wat natuurlijk niet vergeten mag worden in deze bourgondische stad, is het nuttigen van een maaltijd bij een van de knusse cafés en restaurants.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn stad Kerkrade

De jonge, enthousiaste inwoners Enzo Kok en Zoe Greten, bekend van 'Superkids', en kunstenares Miriam Vleugels laten Jeroen de 'big five' van Kerkrade beleven. Jeroen wil weten wat het typische karakter van de stad is en gaat op ontdekkingsreis. Hij gaat niet naar huis, voordat hij Kerkrade gezien én geproefd heeft.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn stad Leiden

Jeroen keert terug naar de stad van de ontdekkingen, Leiden. Hij ontdekt wat de Romeinen in Nederland deden in het Rijksmuseum van Oudheden en bezoekt de oudste schouwburg in Nederland die nog actief is. Ook bezoekt hij het Museum Volkenkunde waar hij de studenten van de koninklijke roeivereniging Njord ontmoet, die hem de rituelen van de Maori-roeiers laten zien.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn stad Weert

Samen met Weertenaren Lennart Stultiens en Brigitte van Eck ontdekt Jeroen de vlaaienstad Weert. Hij proeft het bourgondische leven op de braderie en gaat op ontdekkingstocht naar de groene parels van Weert.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn stad Schiedam

Jeroen gaat samen met Cilia Batenburg, geboren en getogen Schiedamse, en Koen Wouterse op pad in dé jeneverstad van Nederland: Schiedam. Jeroen verkent de prachtige historische stad en laat alle betoverende plekken zien.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn stad Almelo

Enthousiaste inwoners Jos Finkers en Marianne van de Steeg maken Jeroen wegwijs in de oude textielstad. Jeroen ontmoet de graaf van Almelo, gaat naar de Almelose Ruiterdagen en ontdekt dat er altijd wat te doen is in Almelo.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn Stad: Sittard

De enthousiaste Sittardenaren Angela Lambriex en Ed van den Ende laten Jeroen zien hoe bijzonder deze historische stad is en wat er allemaal te beleven valt.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn Stad: Hilversum

Samen met Eva Kasbergen en Rob Beker bezoekt Daan het Hollywood van de lage landen, Hilversum! Deze kleine stad met grootse dromen combineert een rustige en groene omgeving met spannende ondernemingen. De geboren en getogen Hilversummer Rob neemt Daan mee naar hét audiovisuele archief van Nederland: Beeld & Geluid. Daan gaat met fotograaf Eva naar het spannende Bosjesfestival dat, zoals de naam doet vermoeden, midden in het bos verscholen ligt.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn Stad: ?s-Hertogenbosch

Daan reist af naar bourgondisch 's-Hertogenbosch. Met Sarah van Slooten onderzoekt hij hoe culinair 's-Hertogenbosch is en leert hij dat de historische stad ook een uiterst moderne kant heeft. Horecaondernemer Jacques van Geffen neemt Daan mee naar het Theaterfestival Boulevard. De heren ontdekken samen de gastvrijheid van de Brabanders en zijn aanwezig bij de totstandkoming van een meesterwerk.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn Stad: Assen

Met de adjunct-directeur van het Drents Museum, Harry Tupan, en de muzikale tweeling Sander en Arnout bezoekt Daan het oude Assen. De stad wordt omringd door het prachtige, Drentse landschap. Tot de hoogtepunten van de stad behoren het TT-circuit en de meer dan honderd rijksmonumenten. De tweeling, die de band Tangarine vormt, neemt Daan mee naar het festival Kolkend Assen, waar het bier nog gewoon uit glazen wordt gedronken. Met kunsthistoricus Harry duikt onze presentator het Drents Archief in.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn Stad: Middelburg

Daan verkent het sfeervolle Middelburg met locals Miranda Slabber en Peter Sijnke. De stad staat bekend om zijn rijke VOC-geschiedenis die nog altijd wordt weerspiegeld in een aantal imposante panden in het centrum. Lerares Miranda neemt Daan mee naar het Nazomer Festival en ze drinken een drankje in de mooie tuin van de Kloveniersdoelen. Historicus Peter kan Daan alles vertellen over de haven en het Zeeuws Museum. Samen beklimmen ze de Lange Jan en kijken ze uit over de beeldschone stad.

Deze uitzending bekijken

Mijn Stad

Mijn Stad: Groningen

Daan bezoekt de grootste stad van Noord-Nederland, Groningen! Met Studente Roos leert hij de culinaire kant van de stad kennen. Ook neemt ze hem mee naar een populair poppodium. Met Felix Maginn, zanger van de band Moke, bezoekt Daan het internationale Noorderzon Festival. Op dit eigenzinnige festival genieten ze van intrigerende, hedendaagse podiumkunsten. In het Groninger Museum duiken ze dieper de geschiedenis in.

Deze uitzending bekijken