True
Reis.TV - TV kijken via internet, de beste Reis tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Reis.TV

3 op reis - Alle afleveringen

3 op reis

3 Op Reis: Groenland & Tsjechië

Het laatste deel van Nienke's prachtige reis door Groenland. Ze is in Ilulissat, de bekendste kustplaats van Groenland die beroemd is door haar ligging tussen de ijsbergen. De immense ijsbergen en grootsheid van de natuur zijn overweldigend. Evi is in Tsjechië en volgt de Moldau, dé rivier waar Tsjechen naar toe trekken in de vakantie, richting Praag. Ze begint haar reis in het mooie barokstadje Cesky Krumlov, ze maakt een stop bij een geheimzinnig kasteel en overnacht in een typische Tsjechische chata op het water.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Tsjechië & Groenland

Evi is in Tsjechië en ontdekt de verrassende studentenstad Brno. De stad heeft zich de laatste twintig jaar ontzettend ontwikkeld en heeft een rijke theatercultuur. Brno is ook de hoofdstad van de wijnstreek Zuid-Moravië, dus Evi maakt ook nog een uitstapje naar 'Tsjechisch Toscane'. Nienke is in Groenland en neemt de ferry vanuit de hoofdstad Nuuk en stapt uit boven de poolcirkel. Ze bezoekt hier het zeer afgelegen vissersdorp Kirtsuasutt waar maar zestig mensen wonen die nog geheel afhankelijk zijn van de jacht.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Uganda en Costa Rica

Maurice begint aan zijn reis door de parel van Afrika: Oeganda. Hij start in de hoofdstad Kampala waar hij zijn ogen uitkijkt bij een enorm populaire zondagsdienst met zo'n 13000 gelovigen. Chris is in Costa Rica in de dunbevolkte provincie Guanacaste. Hij duikt in het leven van de echte sabaneros, oftwel cowboys. Hij bezoekt ook twee bijzondere eilanden in de Golf van Nicoya: Isla San Lucas en Isla Venado.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Madagascar - Italië

Geraldine is bezig met een roadtrip over het Afrikaanse eiland Madagascar. In dit deel staat ze oog in oog met een slang, omarmt ze de baobabboom en gaat op zoek naar de mouse-lemur. Ook Maurice is aan het roadtrippen. Hij rijdt met een Piaggio door Italië, het land dat twee staten omsluit. Zijn beginpunt is Vaticaanstad en zijn eindpunt is San Marino.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Geraldine Peru, Chris Spanje

Geraldine is in Peru aangekomen bij haar einddoel van deze reis: Machu Picchu. Dit is een mysterieuze stad waar Inca's meerdere tempelcomplexen en paleizen bouwden in volledige harmonie met de natuur. * Chris reist verder in het noorden van Spanje richting zijn eindbestemming Santiago de Compostela. Onderweg ontmoet hij wandelaars die dezelfde kant op gaan en gaat hij mee met Percebes vissers, die met gevaar voor eigen leven deze exclusieve mosselen vangen.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Chris Spanje, Dennis Canada

Eén van de onbekendste stukken van Spanje is de ongerepte autonome regio Asturië. De goedlachse Chris ontdekt de ambachtelijke sfeer van deze streek. Hij bezoekt een oesterkwekerij, gaat 500 meter onder de grond in een werkende mijn en bezoekt het platteland. Dennis is onderweg van Québec naar Montreal. Hij overnacht in een prachtige lodge in een enorm bos. Hier gaat Dennis op pad met een beverfluisteraar. Deze schijnt een sterke band te hebben met de bever Charlotte.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Madagaskar - Armenië

Geraldine reist door Madagaskar en hoopt vurig dat ze een Lemur tegen komt. Ondanks de regen trekt ze het woud in op zoek naar dit bijzondere beestje. Chris is in Armenië, in de hoofdstad Yerevan. Hier leert hij schaken op de een ware schaakschool. 's Avonds trekt hij de stad in waar blijkt dat Armeniërs wel van een feestje houden.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Evi Noorwwegen, Dennis Canada

Evi vervolgt haar reis door Noorwegen. Met een strakblauwe lucht vaart ze door de fjorden van Flam om vervolgens richting Bergen en Stavanger te reizen. Hier wil ze de 700 meter hoge preekstoel zien. Dat is een rotsplateau met spectaculair uitzicht. Als het weer het toelaat. * Dennis begint aan een roadtrip door Canada. Met Quebec als beginpunt. Dit was dé plek waar het zaadje gepland werd voor ontdekkingsreiziger James Cook om de wereld over te varen en onbekende delen van de wereld te ontdekken.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Chris Turijn, Dennis Engeland

Chris is in de voormalige hoofdstad van Italië, Turijn. Deze stad is groot geworden door de auto-industrie. Chris neemt een kijkje in de voormalige Fiat fabriek met een testcircuit op het dak. Buiten de stad gaat Chris op zoek naar witte truffels, deze zijn in het najaar te vinden in het bos. Dennis reist in Engeland door naar Plymouth. Dit is de plek waar zijn held, wereldreiziger James Cook, ooit zijn wereldreis begon. Onderweg maakt Dennis een tussenstop in Birmingham, de tweede stad van Engeland. Deze stad heeft meer kilometers kanaal dan Venetië.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Dennis Engeland, Geraldine Peru

Dennis trapt dit seizoen af in het Engelse Middlesbrough. Deze plaats is het begin van een lange reis omdat dit de geboorteplaats van de ontdekkingsreiziger James Cook is. Dennis zal in de voetsporen van de kapitein treden en bijna 300 jaar later aan land gaan op de plekken waar zijn zeeheld vroeger ook aan land ging. Geraldine is een aantal weken in Peru, ze begint in de hoofdstad Lima. Hier ontmoet Geraldine lokale surfers die voor de juiste golven naar de kust gaan en maakt ze kennis met de eeuwenoude Inca cultuur. En dit is pas het begin, haar einddoel is Machu Picchu.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Madagaskar - Valencia

Geraldine is op het Afrikaanse Madagaskar, waar ze haar reis begint in de hoofdstad Antananarivo. Hier bezoekt ze o.a. een project met straatkinderen en maakt ze kennis met haar reisgezel voor de komende drie weken. Nienke viert het Spaanse volksfeest Las Fallas. 48 Uur lang worden de mooiste zelfgemaakte beelden tentoongesteld in de straten van Valencia en wordt het hardste vuurwerk afgestoken door jong en oud. Goede ingredienten voor een tof weekend.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Floortje Oslo, Dennis terugblik EU Tour

Met: Terugblik EU. Dennis Storm maakt een tour door alle 27 landen van de Europese Unie en is bijna weer terug in Nederland. Hij legt de allerlaatste kilometers van deze lange en bijzondere reis af. Ondertussen blikt hij terug op alle hoogtepunten en memorabele momenten van deze lange en bijzondere reis. * Noorwegen. Floortje Dessing is in het winterse Noorwegen en bezoekt de hoofdstad Oslo. Ze snuift cultuur in het concertgebouw en in het museum van de Nobelprijs voor de Vrede. Ook stapt ze, net buiten de stad, nog even op haar snowboard.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Dennis Denemarken, Dennis Duitsland

Dennis is in Denemarken. In de hoofdstad Kopenhagen bezoekt hij het wereldberoemde attractiepark Tivoli en het Deense Verzetsmuseum. Daarna reist hij via de stad Roskilde naar het eiland Samso dat zichzelf geheel voorziet van duurzame energie. Hij sluit af in het 27e land van zijn tour door de Europese Unie: Duitsland. In Garmisch-Partenkirchen gaat hij de piste op en bezoekt hij een ijshotel. En na een pitstop op het drielandenpunt, sluit hij zijn reis af waar hij ook begon: in Maastricht.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Dennis Estland , Dennis Zweden

Dennis is in het hoge noorden. Op het platteland van Estland maakt hij kennis met de landelijke schommelsport: kiiking. Daarna bezoekt hij in de hoofdstad Tallinn een voormalig KGB-hotel. In buurland Finland gaat hij in het noorden op zoek naar beren en bezoekt hij de designstad Helsinki. Hij sluit af op het zonnige Zweedse vakantie-eiland Gotland, dat in de zomer ook wel het mini-Ibiza van het noorden genoemd wordt.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Dennis Tsjechië, Dennis Letland

Dennis reist per trein van de Slowaakse hoofdstad Bratislava naar de Tsjechische hoofdstad Praag, waar hij de beroemde Karelsbrug oversteekt. Hij reist door naar de Poolse hoofdstad Warschau die hij per fiets verkent. Hij bezoekt het Museum van de Opstand van Warschau en duikt 's avonds het Poolse nachtleven in. Hij sluit af in de Baltische Staten, waar hij van de Litouwse badplaats Palanga doorreist naar de Letse hoofdstad Riga.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Dennis Athos, Dennis Oostenrijk

Dennis bezoekt maar liefst vijf EU-landen. In de Bulgaarse hoofdstad Sofia maakt hij een fietstocht over fietspaden die lijken te zijn aangelegd door een dronken ambtenaar. In Roemenië duikt hij in de heftige dictatoriale geschiedenis en laat hij zijn toekomst voorspellen door de heksenkoningin van het land. Daarna reist hij door naar de kust van Slovenië en bezoekt vervolgens voor het eerst van zijn leven La Bella Italia. Hij sluit deze aflevering af met een bezoek aan het hilarische Arnold Schwarzenegger museum in Oostenrijk.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Caraïben - Kreta

Maurice heeft een zeilboot gepakt en is bezig met een tocht naar Grenada. Onderweg wordt even gestopt om een feestje mee te pakken bij een eiland waar een regatta gehouden wordt... En Evi is op het Griekse eiland Kreta. Vanuit het Sodom en Gomorra van Chersonissos trekt onze Belgische presentatrice het lieflijke binnenland in.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Dennis Barcelona, Dennis Griekenland

Dennis begint in het Spaanse natuurgebied de Ebro Delta. Dan stapt hij in Barcelona op een cruiseschip en vaart over de Middellandse zee naar het eiland Malta. Vanaf daar reist hij verder naar Cyprus om vervolgens door te reizen naar Griekenland. Hier bezoekt hij de kuststad Thessaloniki en eindigt hij op het heilige Athos, een prachtig schiereiland met tientallen kloosters, waar alleen mannen wonen en geen vrouwen worden toegelaten.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Dennis Porto, Dennis Barcelona

Dennis maakte afgelopen seizoen een reis langs alle 27 landen van de Europese Unie, en gedurende acht weken blikken we terug. Hij is in Portugal, waar hij een schaapsherder vergezelt op zijn tocht door de bergen. Ook wordt hij verliefd, op een hond welteverstaan, als hij een hondenopvangcentrum bezoekt. Dennis reist door naar Spanje en bezoekt in Madrid el Classico, een van de meest legendarische voetbalwedstrijden aller tijden.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Dennis Maastricht, Dennis London

Dennis maakte afgelopen seizoen een reis langs alle 27 landen van de Europese Unie, en gedurende acht weken blikken we terug. Hij begint zijn reis en vertrekt uit Maastricht, waar in 1992 de EU werd opgericht. Hiervandaan reist hij verder naar het best bewaarde geheim van België: Gent. In de Belgische Ardennen leeft hij zich uit op een racebaan en neemt hij een kijkje in een opmerkelijk museum. In Luxemburg kijkt hij iets verder dan het tankstation langs de snelweg en bezoekt hij de gelijknamige hoofdstad. Hierna reist hij verder naar het Franse Lille, dat vaak door toeristen wordt overgeslagen maar wel de moeite van het bezoeken waard is.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Floortje Iran, Dennis Taiwan

Floortje gaat naar het noorden van Teheran waar zich een heus Iraans skiparadijs bevindt. Hier valt ze van de ene verbazing in de andere. Dennis sluit dit seizoen af in Taiwan. Hij verruilt de hoofdstad Taipei voor de zonnige kust van dit land.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Polen - St. Lucia

Geraldine is in Polen en trekt het Zakopane berggebied in. In de winter een bekend skigebied maar in de zomer ook een absolute 'must see'. De reisblondine eindigt haar reis met een hele speciale rondvlucht. Maurice cruised door de Caraiben en komt op het eiland St. Lucia terecht. Hier ontdekt hij dat de lokale bevolking een bijzondere muziekvoorkeur heeft. Voor het laatste gedeelte stapt hij op een zeilboot richting de Grenadines.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Dennis Taiwan, Floortje Iran

Dennis is in de Taiwanese hoofdstad Taipai. Naast de highlights, in dit voor hem onbekende land, zoekt hij het hoger op in de Taipai 101 en laat hij een animatie van zichzelf maken bij nieuwszender TOMO News. Floortje is met de trein onderweg naar Teheran. Hier bezoekt zij o.a. het paleis van de sjah en de voormalige Amerikaanse ambassade waar ooit een groot gijzelingsdrama plaatsvond.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Chris Servië, Floortje Iran (exit)

Chris reist af naar het Servische Novi Sad waar het jaarlijkse Exit festival plaats vindt. Vier dagen lang spelen er in het oude Fort aan de Donau bekende en onbekende bands en dj's. Een walhalla voor muziekliefhebbers als Chris. En Floortje vervolgt haar reis in Iran. Een schijnbaar opkomend griepje blijkt echter meer te zijn dan ze zelf denkt en ze is genoodzaakt haar reis te onderbreken.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Evi Mallorca, Chris Indonesië

Evi verkent Mallorca. Het Spaanse eiland staat bekend als goedkope vakantiebestemming en feesteiland. Evi laat zien dat er tal van andere opties zijn op dit prachtige eiland. Chris is in de Indonesische stad Sengtang waar hij uitgenodigd wordt op een bruiloft. De wedding-crasher bedankt het echtpaar op een bijzondere manier!

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Krakau - Dominica

Geraldine reist af naar de winnaar van 'de beste Europese weekend-weg bestemming' Krakau. De beste combinatie tussen het historisch verleden en het bruisende verleden. Maurice trekt verder van Guadeloupe naar Dominica en doet dit met een klein vliegtuigje. Samen met een rastafari trekt hij de natuur in om kennis te maken met de geschiedenis en levenswijze van deze local.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Chris Indonesië, Dennis Chili

Chris komt op zijn reis door het Indonesische Sulawesi in contact met de heilige Bissu. Hij mag aanwezig zijn bij de ceremonie. Dennis begint aan zijn laatste deel van zijn trip door Chili. Op 5000 meter hoogte krijgt hij echter last van hoogteziekte.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Floortje Tadzjikistan, Dennis Chili

Floortje komt op haar reis naar Nederland, na China en Kirgizië, aan in het volgende land, Tadzjikistan. Ze volgt de Parmir Highway die haar langs Afghanistan brengt. Dennis is in Chili. Daar bezoekt hij een van de grootste mijnen van het land.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Chris Indonesië, Dennis Chili

Chris begint aan een lange reis door het prachtige Indonesië. De eerste stop is in Kalimantan. Wat is mooier dan kennismaken met dit land door een rivier af te varen op een bamboe vlot. En Dennis is op een grand tour door Chili. Ditmaal verkent hij het luchtruim, want er zijn ufo's gespot!

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Floortje China, Evi Finland

Floortje reist per trein door China en stapt uit om de duizend Boeddha grotten te bekijken. Een indrukkende omgeving gehuld in rust, wierook en gezang. En Evi is vastbesloten om in Finland het Noorderlicht te zien. Maar voor ze dat gaat aanschouwen leert ze eerst vissen op een van de grote bevroren meren van Noord Finland.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.